På svenska
Vad vissa dator..
Datorns felmedd..
På film del 1
På film del 2
Fågeln, en hist..
Läkarjournaler ..
Läkarjournaler ..
Läkarjournaler ..
Wife 1.0
 
  Skoj
   
  Wife 1.0
  Förra året uppgraderade en god vän till mig Girlfriend 1.0 till Wife 1.0 och upptäckte då att programmet krävde så mycket prestanda att det nästan är omöjligt att köra andra program.

Han märkte även att Wife 1.0 genererar så kallad Child-process som kommer att kräva ännu mer prestanda av systemet i framtiden. Inget av dessa faktorer var nämnda i manualen eller produktinformationen, men andra användare av Wife 1.0 har visserligen varnat för dessa fenomen av applikationen. Men inte bara det, Wife 1.0 har installerat sig själv på ett sådant sätt att det alltid är aktivt och kan övervaka alla andra systemaktiviteter.

Han har upptäckt att vissa andra program så som Pokernight 10.3, Beerbash 2.5 och Pubnight 7.0 inte alls kan köras utan att hela systemet kraschar och felmeddelande:
"DU HAR JUST UTFÖRT EN FÖRBJUDEN ÅTGÄRD"
uppstår, fast det gått att köra dessa program tidigare. Vid installationen har man dessutom inget val att välja bort vissa oönskade Plug-ins så som MotherInLaw 55.8 och BrotherInLaw betaversion.§
Dessutom programmets utformning är väldigt fattigt på funktioner.

Några förbättringar som han gärna skulle vilja se i Wife 2.0 är:

- en "påminn mig inte igen" -knapp

- minimeringsknapp

- En installationsguide som kan avinstallera Wife utan att ta bort vissa resurser från systemet.

Jag har själv beslutat att udvika dessa problem i Wife 1.0 genom att hålla mig till girlfriend 2.0. Men det finns problem även här:
Helt uppenbart är att man inte kan installera Girlfriend 2.0 över Girlfriend 1.0. Du måste avinstallera girlfriend 1.0 först. Andra användare säger att detta är en känd bugg som jag borde känna till.
Tydligen uppstår en konflikt när de båda versionerna skall dela på komponenterna. Man tror ju att de ska ha fixat en sådan dum bugg nu. För att göra det hela ännu värre så funkar inte avinstallationen för Girlfriend något vidare, den lämnar små men märkbara spår efter sig i hela systemet.

En annan mycket irriterande sak att tänka på:
Alla versioner av Girlfriend skickar hela tiden popup-meddelanden om fördelarna att gradera upp till Wife 1.0.
Wife 1.0 har också en helt odokumenterad bugg.Om du försöker att installera Vprassel 1.1 innan du avinstallerat Wife 1.0 kommer Wife 1.0 att radera alla MsMoney-filer och sedan avinstallera sig själv. Efter det kommer det att vara omöjligt att installera Vprassel 1.1 p.g.a. för lite tillgångar i systemet.

För att undvika ovan nämnda bugg, försök att installera Vprassel på ett helt annat system och kör aldrig några som helst filöverföringar eller nätverksförbindelser. Undvik också liknande sharewareprogram som t. ex. OneNightStand 2.1. som kan innehålla virus som påverkar Wife 1.0.

En annan lösning är att köra Vprassel 1.0 via en internatprovider under falskt namn. Men även här bör du se upp för virus som omedvete laddas ner.